Niški Jazztet

4. novembar 2018.

kafe bar Julijan Djupon

23:00h

Nakon nastupa benda sledi Jamm session

 

Niški Jazztet je format koji živi oko principa, vrednosti i emocija džeza, sa posvećenom misijom da o njima sa bine priča što većem broju mladih muzičara i ljudima otvorenog uma.

Niški Jazztet nije bend sa fiksnom postavom i neće izdati CD; on je samo utočište istinskih fanova improvizovane muzike raznih profesija iz Niša, mala škola džeza namenjena najmlađim muzičarima, govornica za njihove prve taktove samostalnih improvizacija, sto u ćošku za kojim se razmenjuju ideje i slatke tajne džeza sa gostima.

Niški Jazztet brani oganj pedesetih od gašenja, ali nije njime zaslepljen. Poštuje teoriju i tradiciju, ali je spreman da zakorači u nepoznato ako oseti i dašak prilike da otkrije sveti gral improvizovane muzike budućnosti.

Niški Jazztet je kolač sa testom čiji recept traga za tajnim sastojcima Evansove trio estetike. Ono čvrsto oblikuje i drži čokoladni krem improvizacija koje ugađaju i udvaraju se slušaocu jasnim, popularnim frazama i paternima. Neočekivani parčići maline, kao rezultat trenutnih bljesaka inspiracije i ludila kuvara izvlače slušaoca iz zone komfora, provociraju, uznemiravaju, teraju na preispitivanje njegove percepcije slobode u umetnosti, komunikaciji, liderstvu i ljubavi.

U kafeu Julijan Djupon, 4. novembra u 23:00, jedan džez set za vas kuvaju:
Milan Zdravković – klavir
Vladan Karadžov – kontrabas
Đorđe Hartl – bubanj
Specijalni gosti