Claus Raible trio with Alvin Queen

4. novembar 2018.

Sala Narodnog pozorišta u Nišu

22:00h

 

Claus Raible – klavir
Giorgos Antoniou – kontrabas
Alvin Queen – bubnjevi

 

“Claus Raible se igra sa stilom koji objedinjuje vitalnost i vlast, što je realno, očaravajuće i sveže, … ” , Hans Jirgen Schaal, Jazz kritičar. 

Tokom decenija, Claus Raible je radio sa džez velikanima među kojima su Art Farmer, Jimmy Cobb, Andi Bey, i Charles Davis. Pored svojih angažmana, Claus je redovno radio i na drugim projektima. Radio je na formiranju kvarteta, seksteta, okteta i orkestara. Svaki od njegovih projekata dobio je pozitivne kritike za energiju i originalnost.

Međutim, kada je reč o triu Claus je zaista u stanju da pokaže svou virtuoznost. Neki od tria su Paulo Cardoso i Mario Gonzi ( “Introducing the exciting Claus Raible”), sa Martinom Zenkerom i pokojnim Ed Thigpenom ( “Live At Birdland”) i sa Giorgos Antoniou i Ben Dixon (” Don’t Blame Me “). Najnoviji The Claus Raible Trio čine Giorgos Antoniou na basu i Alvin Queen na bubnjevima.

ČLANOVI TRIA

Završio je Bud Powell / Thelonious Monk School gde je razvio lični stil i njegova originalnost donosi svežinu i živost koju cene sve generacije džez entuzijasta. Kao takav, Claus zauzima posebno mesto među savremenim pijanistima koji ga smatraju velikm umetnikom.

 

Oficijalni web sajt

 

 

Giorgos Antoniou, basista i temelj Tria, stekao je međunarodnu reputaciju kroz saradnju sa velikanima kao što su Clark Terry, John Lewis, Johnny Griffin, Cedar Walton i Albert Heath.

Reportage Jazz drummers, foto Hans Speekenbrink

Alvin Queen je veliki umetnik i majstor modernog džeza. Svoju profesionalnu karijeru je počeo sa 11 godina, i  već godinu dana kasnije snimio je svoj prvi album sa Joe Newmanom i Hank Jonesom na klaviru. U narednim godinama radio je sa velikanima kao što su Horace Silver, George Benson, Dizzy Gillespie, Oscar Peterson itd. Alvin Queen se smatra jednim od najvažnijih džez perkusionista svoje generacije.

Oficijalni web sajt